Tie najlepšie zemiakové placky s chutným mäskom!

Placky aké si zamilujete
 
Na zemiakové placky na sto percent potrebujeme zemiaky. Aké prekvapenie však? Ošúpeme si asi päť väčších zemiačikov, ktoré budeme strúhať. Mlieka budeme potrebovať pol decilitra a rovnako tak aj jedno väčšie vajíčko. Múku bude najlepšie ak si zvolíme polohrubú a asi 3 veľké lyžice tejto múky si pripravíme na použitie. Drvenú rascu budeme pridávať už len podľa chuti. Očistíme si dva strúčiky cesnaku a už si iba prichystáme soľ, majorán a olej. Olej je potrebný na vyprážanie a ostatné dve surovinu budeme pridávať opäť podľa chuti.

bramborová pkacka
 
Zemiaky sme si už očistili zo šupiek a tak nám ešte ostáva ich postrúhať. Všetky ingrediencie pekne postupne pridávame okrem soli. Poriadne miešame aby bola zmes kvalitne premiešaná a osolíme. Zmes so soľou zas a znova poriadne premiešame. Na panvici rozpálime olej a už iba opekáme placky z oboch strán. Mali by mať peknú zlatistú farbu.
 
 Mäsko od diabla
 
Bravčové mäsko môžete pokojne zameniť za kuracie. Záleží len na vás aké preferujete. V každom prípade ho budeme potrebovať viac ako pol kila. Presnejšie asi 600 gramov. Ak si zvolíte bravčové, najvhodnejším kandidátom je lopatka. Olej a soľ sú samozrejmosťou ako aj mleté čierne korenie. Potrebujeme aj zeleninu a z tej t bude po jednom kúsku cibuľky, papriky, rajčiny a feferónky.
 
Na panvici nám ostal výpek, do ktorého nakrájame na kolieska cibuľu a chvíľku ju nechápe smažiť. Pridáme plátky papriky a nakrájanú rajčinu. Feferónka nesmie chýbať. Tiež nakrájaná. Do tejto zeleninovej zmesi pridáme ešte mäso, ktoré sme smažili a už iba necháme aby sa celá zmes dusila. Dusíme na miernom ohni až kým nebude zmes mäkká.

placky
 
Placky sa môžu pokojne konzumovať aj bez mäsa, ale s ním je to sýtejšie jedlo. Rovnako tak sa nemusí mäso podávať iba s plackami. Dobré je napríklad aj s vajíčkovou omeletou alebo inými prílohami. Táto kombinácia je však najlepšia a určite najchutnejšia a je viac ako isté, že si ju obľúbite a pridáte si tento recept do svojej kuchárskej knihy.

About the Author